Creveţi cu roşii şi măsline
Combinând câteva arome şi stiluri de a găti, această cină rapidă explodează de arome. E gata în 20 de minute şi poate fi servită cu orez sau cuscus, quinoa sau chiar paste.
Ingrediente:
280 g cuscus 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică 1 cutie de roşii la conservă cubuleţe 100 g măsline fără sâmburi 1 pahar de vin alb sec sare piper 500 g creveţi decorticaţi 1 legătură pătrunjel 1 lămâie
Mod de preparare creveţi cu roşii şi măsline:
Găteşte cuscusul conform instrucţiunilor de pe pachet. Pune o cratiţă pe foc şi adaugă o lingură de ulei de măsline, ceapa tocată mărunt şi amestecă din când în când până se găteşte, cam 5 minute. Adaugă roşiile, măslinele, vinul, sare şi piper. Lasă la fiert şi mai amestecă ocazional până ce se îngroaşă sosul. Adaugă creveţii şi găteşte până aceştia sunt perfect făcuţi, cam 4-5 minute. Pune cuscus pe farfurie apoi deasupra creveţi şi sos. Serveşte cu pătrunjel deasupra şi zeamă de lămâie.