Creveţi cu salsa de mango şi sos de iaurt

23 iunie 2014   Gătește sănătos

Aromele acestei reţete de creveţi vor satisface gusturile întregii familii!

Pentru 4 porţii

Ingrediente

Pentru sosul salsa cu mango

1 mango curăţat şi tăiat cuburi mici ½ cană merişoare uscate 2 linguri ceapă roşie tăiată cuburi 2 linguri ardei gras roşu 1 lingură miere 1 linguriţă oţet de mere ¼ linguriţă sare

Pentru legume

1 lingură ulei

1 cană broccoli

½ cană ceapă feliată

½ cană ardei gras verde, feliat subţire

½ cană ţelină feliată

¼ cană morcov feliat foarte subţire

Pentru creveţi

1 lingură ulei

450g creveţi nefierţi, decongelaţi şi decorticaţi

2 linguri pastă chili

1 linguriţă sos thai chili dulce

Pentru sosul cu iaurt

½ cană iaurt grecesc

1 lingură sos thai chili dulce

1 cană de orez nefiert, preparat după instrucţiunile de pe ambalaj

ceapă verde, tăiată pentru decor

Mod de preparare

Prepară sosul salsa cu mango începând prin a pune merişoare uscate în 2 căni cu apă caldă timp de 20 minute pentru a se îmbiba. Scurge-le, iar apoi adaugă restul ingredientelor pentru sosul salsa. Amestecă-le, apoi dă-le deoparte.

Pune la încălzit 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare şi adaugă toate legumele. Se lasă la prăjit până când legumele devin uşor crocante, pentru 5 minute. Pune-le pe o farfurie pentru a se menţine calde.

Adaugă 1 lingură ulei în tigaie şi dă focul la nivel mediu. Găteşte creveţii câte 1 minut pe fiecare parte sau până se pătrund suficient. Adaugă 2 linguri pastă chili şi 1 linguriţă sos chili dulce şi amestecă bine până se pătrund suficient.

Împarte orezul în bolurile pentru servire. Pune pe deasupra legumele sotate, creveţii şi 1 lingură sau 2 de sos salsa cu mango.

Amestecă într-un bol mic iaurtul şi 1 lingură sos chili dulce. Toarnă sosul peste bolurile cu orez. Decorează cu ceapa verde tăiată dacă doreşti.

sursa: iwashyoudry.com

Mai multe