Creveţi cu salsa de mango şi sos de iaurt
Aromele acestei reţete de creveţi vor satisface gusturile întregii familii!
Pentru 4 porţii
Ingrediente
Pentru sosul salsa cu mango
1 mango curăţat şi tăiat cuburi mici ½ cană merişoare uscate 2 linguri ceapă roşie tăiată cuburi 2 linguri ardei gras roşu 1 lingură miere 1 linguriţă oţet de mere ¼ linguriţă sare
Pentru legume
1 lingură ulei
1 cană broccoli
½ cană ceapă feliată
½ cană ardei gras verde, feliat subţire
½ cană ţelină feliată
¼ cană morcov feliat foarte subţire
Pentru creveţi
1 lingură ulei
450g creveţi nefierţi, decongelaţi şi decorticaţi
2 linguri pastă chili
1 linguriţă sos thai chili dulce
Pentru sosul cu iaurt
½ cană iaurt grecesc
1 lingură sos thai chili dulce
1 cană de orez nefiert, preparat după instrucţiunile de pe ambalaj
ceapă verde, tăiată pentru decor
Mod de preparare
Prepară sosul salsa cu mango începând prin a pune merişoare uscate în 2 căni cu apă caldă timp de 20 minute pentru a se îmbiba. Scurge-le, iar apoi adaugă restul ingredientelor pentru sosul salsa. Amestecă-le, apoi dă-le deoparte.
Pune la încălzit 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare şi adaugă toate legumele. Se lasă la prăjit până când legumele devin uşor crocante, pentru 5 minute. Pune-le pe o farfurie pentru a se menţine calde.
Adaugă 1 lingură ulei în tigaie şi dă focul la nivel mediu. Găteşte creveţii câte 1 minut pe fiecare parte sau până se pătrund suficient. Adaugă 2 linguri pastă chili şi 1 linguriţă sos chili dulce şi amestecă bine până se pătrund suficient.
Împarte orezul în bolurile pentru servire. Pune pe deasupra legumele sotate, creveţii şi 1 lingură sau 2 de sos salsa cu mango.
Amestecă într-un bol mic iaurtul şi 1 lingură sos chili dulce. Toarnă sosul peste bolurile cu orez. Decorează cu ceapa verde tăiată dacă doreşti.
sursa: iwashyoudry.com