Cum faci ceapă roşie murată

13 aprilie 2017   Gătește sănătos

Dacă te numeri printre fanii declaraţi ai cepei roşii, merită să încerci să o păstrezi mai mult timp la borcan. Ceapa roşie murată, acest condimente colorat, aduce un plus de savoare oricărui preparat, dar şi un strop de culoare în farfuria ta. Durează puţin să o prepari şi se păstrează săptămâni bune la frigider.

Cum faci ceapă roşie murată - Ingrediente

1 ceapă roşie mare, de aproximativ 150 g ½ linguriţă zahăr ½ linguriţă sare 180 ml oţet din vin alb sau oţet de mere Opţional: 1 căţel mic de usturoi, tăiat în două 5 boabe de piper negru 5 boabe de ienibahar 3 crenguţe mici de cimbru 1 ardei iute mic, uscat

Cum faci ceapă roşie murată - Mod de preparare

Fierbi 2 sau 3 căni de apă într-o oală. Descojeşti şi tai ceapa rondele sau inele mai subţiri. Cureţi şi tai usturoiul în două.

Într-un borcan pe care îl vei folosi ca să depozitezi cepaa murată, adaugi zahărul, sarea, oţetul şi restul de condimente opţionale. Amesteci bine ca să se dizolve.

Pui ceapa tăiată într-o sită şi aşezi sita în chiuvetă. Torni încet apa clocotită peste ceapă şi laşi inelele să se scurgă.

Adaugi ceapa în borcan şi amesteci încet, ca să se combine cu compoziţia pentru murat.

Ceapa va fi gata în aproximativ 30 de minute, dar este mai gustoasă după câteva ore. Dai borcanul la frigider. Ceapa roşie murată este foarte gustoasă în prima săptămână de la preparare.

Sursa: www.thekitchn.com

www.thekitchn.com

Mai multe