Cum prepari cel mai delicios hummus
Unul dintre cele mai hrănitoare ingrediente este nătutul, iar din el vei obţine un preparat gustos şi săţios, hummusul. Această reţetă adaptată îmbină perfect aroma mâncării cu valorile sale nutriţionale. O încerci?
Ingrediente pentru hummus
- 400 g năut (din conservă)
- 2 avocado
- usturoi
- 1 linguriţă de pastă de susan
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare hummus
Clăteşte foarte bine năutul din conservă şi lasă-l la scurs câteva minute într-o strecurătoare. Adaugă-l apoi în blender, alături de doi căţei de usturoi curăţaţi şi pasta de susan.
Curăţă avocado, scoate-i sâmburii şi adaugă pasta peste amestecul de năut. Taie lămâia pe jumătate şi stoarce-o în blender. Dacă vrei ca preparatul să fie mai puţin acrişor, foloseşte doar jumătate de lămâie.
Adaugă sare şi jumătate de ceaşcă de apă. Mixează totul în blender preţ de câteva minute, până când obţii o pastă consistentă.
Se serveşte cu pâine prăjită, lipie şi în combinaţie cu alte legume.
Poftă bună!