Cum să faci lapte de soia acasă
Chiar dacă nu eşti vegetarian sau nu ai intoleranţă la lactate, nu înseamnă că nu ţi-ar plăcea, cel puţin din când în când, să bei o cană de lapte de soia. Iar ca satisfacţia să fie şi mai mare, ce ar fi să bei din laptele făcut chiar de tine, acasă?
Ingrediente:
puţin mai mult de un sfert de cană de boabe de soia uscate sau 1 cană de boabe înmuiate 3 căni (sau mai mult) de apă pentru înmuiat 3 căni de apă pentru blenduit
Mod de preparare:
Pune boabele de soia uscate într-un recipient de sticlă şi toarnă cel puţin 3 căni de apă, cât să le acopere şi lasă la înmuiat timp de 8 ore sau peste noapte. Apoi scurge apa şi clăteşte. Boabele înmuiate le pui în blender cu 3 căni de apă şi, la viteza maximă, amesteci până când apa devine albă, iar boabele devin o „pulpă“ fină.
Pentru următoarea etapă ai nevoie de un tifon. Şi asta pentru că va trebui să strecori compoziţia obţinută prin tifon, deasupra unei oale. Stoarce conţinutul rămas în tifon. Apoi pune oala pe foc la flacără medie şi lasă să fiarbă timp de zece minute.
Lasă să se răcească şi depozitează-l în frigider într-un recipient etanş. Astfel, va rezista aproximativ o săptămână.
Sursa : savorysimple.net şi eatloveandbehealthy.com