Cum se face untul de migdale
15 iulie 2016
Gătește sănătos
Este disponibil în comerţ, dar cel preparat în casă are un gust mult mai bun.
De ce ai nevoie pentru unt de migdale
600 g migdale
1 praf de sare
Cum se prepară untul de migdale
Dai drumul la cuptor şi aşezi migdalele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ţii la cuptor 20-25 de minute, până când migdalele sunt uşor aurii când le rupi în jumătate. Ai grijă să nu le arzi, deoarece vor deveni amărui.
După ce s-au răcit complet le pui în blender şi le pasezi aproximativ 15 minute. Din când în când rade cu o spatulă pereţii şi baza vasului. La final trebuie să aibă o consistenţă cremoasă. Adaugi sare, dacă vrei un gust mai intens. Păstrezi untul de migdale la frigider 1-2 săptămâni, în borcane. Îl poţi servi simplu sau alături de îngheţată sau în compoziţia prăjiturilor.
Sursa foto http://thehealthfulideas.com