Curcan cu legume
Îţi este foame şi nu ai timp să găteşti ceva mai complicat? Poţi prepara rapid, la tigaie, soteuri de legume şi carne.
Ingrediente
300 g pulpă de curcan 1 broccoli potrivit ca mărime 2 ardei graşi (galben şi roşu) 4 ciuperci champignon 1 praz (partea albă) 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei cimbru busuioc pătrunjel sare piper
Mod de preparare
Tai pulpa de curcan şuviţe, le pudrezi cu sare, piper, ierburi aromate, după gust, le introduci într-o pungă şi le laşi la frigider ceva timp ca să se aromatizeze şi să se frăgezească.
Între timp, pregăteşti legumele.
Rumeneşti uşor carnea în ulei bine încins, adăugând la început două linguri de apă pentru a se pătrunde bine. Scoţi carnea deoparte, după ce se rumeneşte uşor. În locul cărnii sotezi
uşor prazul tăiat rondele, bucheţelele de broccoli opărite separat în apă cu sare, ardeii tăiaţi şuviţe şi ciupercile feliate.
Când legumele s-au înmuiat puţin (dar sunt destul de crocante), adaugi usturoiul zdrobit, sare, piper, după gust. Adaugi în tigaie bucăţile de carne şi le mai laşi 1-2 minute să se soteze împreună pentru a se combina aromele. Le serveşti imediat.