Curry cu păstăi și pește
Curry este un amestec de condimente specific bucătăriei asiatice.
Ingrediente
1 kg fasole păstăi, congelată
400 g pește cod sau orice pește alb
4 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă tăiată solzișori
1-2 linguri bulion
2 linguri ulei
sare
piper
1 lingură praf de curry
200 ml lapte de cocos
1 ardei mic, iute
1 linguriță boia de ardei dulce
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Decongelezi fasolea și o lași la scurs.
Încingi uleiul și adaugi ceapa, o călești până devine sticloasă, apoi usturoiul, amesteci și pui boiaua, ardeiul iute tocat și curățat de semințe și de nervuri, bulionul, curryul, sare și piper, după gust. Amesteci să nu se ardă și adaugi păstăile. Fierbi, la foc mic, aproximativ 5 minute, torni laptele de cocos și peștele tăiat cuburi.
Acoperi și ții la fiert 20 de minute.
Servești decorat cu pătrunjel proaspăt tocat.