Desert cu cremă de cafea şi de ciocolată
Combinaţia acestor două creme de cafea şi ciocolată este absolut gustoasă şi merită încercată!
Ingrediente (6 porţii)
300 g frişcă 100 g ciocolată neagră aşchiată
100 ml cafea concentrată
4 ouă
100 g zahăr pudră
100 g ciocolată amăruie
2 linguri cacao
150 g frişcă
150 g zahăr
pudră
4 ouă
100 g unt
Mod de preparare
Se prepară crema de ciocolată frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră până se obţine o compoziţie albă, spumoasă. Se adaugă cacaua, untul la temperatura camerei, ciocolata rasă, frişca şi albuşurile bătute spumă tare. Crema obţinută se lasă la frigider o oră.
Separat, se prepară crema de cafea, frecând gălbenuşurile cu zahărul pudră, peste care se toarnă cafeaua concentrată. Se aşază compoziţia în bain-marie şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răceşte, se amestecă cu albuşurile bătute spumă tare.
Pentru servit, se aşază în cupe straturi de cremă de ciocolată şi cafea, alternând cu câte un strat de frişcă şi se decorează cu aşchii de ciocolată neagră.