Dulceaţă de trandafiri

8 iunie 2016   Gătește sănătos

Am dat startul dulceţurilor şi continuăm azi cu o dulceaţă de trandafiri.

Ingrediente 1 kg zahăr 1,2 kg petale de trandafiri 1,2 l apă

Mod de preparare

Speli bine petalele de trandafiri şi le laşi la scurs. Le pui la fiert într-un vas adânc, în apă clocotită. Le laşi până se înmoaie, opreşti focul, după care aştepţi să se răcească.

Adaugi zahărul şi pui dulceaţa la fiert, la foc mic. După ce zahărul s-a topit, măreşti focul şi fierbi petalele până când dulceaţa scade la jumătate. Amesteci, ca dulceaţa să nu se lipească de vas.

Când e gata, o pui în borcane spălate şi sterilizate, cu capace care se închid ermetic. Întorci borcanele cu capacele în jos şi le laşi să stea aşa câteva minute, apoi le aşezi în cămară.

Mai multe