Dulceaţă de zmeură
29 august 2017
Gătește sănătos
Zmeura este pur şi simplu delicioasă, aşa că trebuie să încerci neapărat această reţetă de dulceaţă, pentru a te bucura cât mai mult de gustul ei.
Ingrediente 1 kg zmeură 600 ml apă 1 kg zahăr
Mod de preparare
Alegi zmeura, păstrând doar fructele tari. O pui într-o sită şi o scufunzi într-un vas cu apă rece. O scoţi, schimbi apa şi o scufunzi din nou. O amesteci cu zahărul şi apa şi o pui într-o cratiţă pe foc mic. O laşi să fiarbă încet, amestecând constant.
Iei spuma ori de câte ori este nevoie. Când dulceaţa s-a legat, pui o linguriţă pe o farfurie rece. Dacă nu se împrăştie, dulceaţa este gata. O pui rece în borcane sterilizate, le înfiletezi capacele şi le ţii într-un loc răcoros.