Fasole verde conservată
29 iulie 2016
Gătește sănătos
Dacă vrei să te bucuri de fasolea verde şi la iarnă este momentul să profiţi de ea şi să o conservi!
Ingrediente
1 kg fasole verde 60-80 g sare foi de viţă, opţional
Mod de preparare
Alegi păstăile, le speli, le cureţi de aţe, dacă au, şi le tai capetele. Aşezi un strat de fasole verde, îndeşi bine păstăile în borcan, ca să fie cât mai apropiate. După fiecare strat, torni sare grunjoasă şi repeţi până când se umple borcanul, terminând cu un strat de sare.
Dacă vrei, aşezi deasupra un strat de foi de viţă şi o greutate. Păstrezi borcanul la rece, într-un loc întunecos, între 20 şi 25 de zile, în funcţie de cantitatea de fasole verde pe care o conservi. Înainte de folosire, speli bine păstăile şi le laşi peste noapte în apă, la desărat.