Fasole verde cu lămâie şi pătrunjel
Recomandăm această reţetă pentru un prânz care să vă umple de energie.
Ingrediente:
un vârf de cuţit de zahăr alb 500 de grame de fasole verde 2 linguri de unt 2 lnguriţe de ulei de măsline 3 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de zeamă de lămâie un sfert de cană de pătrunjel tocat sare şi piper după gust o lămâie tăiată felii
Mod de preparare:
Într-o oală, fierbeţi apă cu sare. Adăugaţi zahărul şi fasolea verde şi lăsaţi recipientul pe foc 5 minute. Luaţi-l de pe foc şi puneţi fasolea într-un bol cu apă rece. Într-o crăticioară, amestecaţi untul şi uleiul de măsline. Lăsaţi-o pe foc până se topeşte untul. Adăugaţi usturoiul şi fasolea, iar după 4 minute, amestecaţi în această compoziţie pătrunjelul, zeama de lămâie şi puţină lămâie rasă. Lăsaţi încă 2-3 minute. Asezonaţi cu sare şi piper. Transferaţi fasolea pe un platou şi decoraţi cu felii de lămâie.
Foto: culinarymamas.com