File de cod cu spanac și capere

3 decembrie 2025   Gătește sănătos

Fileul de cod cu spanac și capere combină simplitatea bucătăriei mediteraneene cu finețea unei mese elegante.

Ingrediente

2 mâini frunze de spanac proaspăt

2 căței de usturoi, tocați

2 fileuri de cod sare piper

1 lingură ulei de măsline

1 lingură capere

1 linguriță unt

Pentru sos

1 linguriță suc de lămâie

100 ml supă de legume

1 vârf cuțit de șofran

150 ml smântână pentru gătit

sare

piper alb

Mod de preparare

Pregătești sosul: pui într-o crăticioară supa de legume și adaugi firele de șofran. Lași 5 minute să infuzeze la foc mic. Torni smântâna, adaugi sare, piper și suc de lămâie. Fierbi ușor 5-6 minute, până ce sosul se îngroașă puțin.

Presari fileurile de cod cu sare și piper. Încălzești o tigaie cu ulei de măsline și prăjești peștele 3-4 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă aurie și miezul devine fraged.

În altă tigaie, topești untul și călești usturoiul 30 de secunde. Adaugi spanacul și caperele, amesteci și gătești 2-3 minute, până frunzele se înmoaie ușor.

Torni sosul cald într-o farfurie adâncă, pui deasupra spanacul cu capere, apoi așezi fileurile de cod. Presari câteva frunze de pătrunjel pentru culoare.


Mai multe