File de doradă cu spanac
Dorada are o carne albă, fină și dulceagă, care se potrivește perfect cu gustul spanacului.
Ingrediente
2 fileuri de doradă
250 g spanac proaspăt
1 ardei iute, roșu
2 linguri ulei de măsline
1 cățel usturoi
sare
piper
sucul de la ½ lămâie
Mod dr preparare
Speli fileurile de pește, le ștergi cu prosoape de hârtie și le condimentezi cu sare, piper și câteva picături de lămâie.
Încingi o tigaie grill sau grătarul și ungi cu puțin ulei. Pui fileurile de pește pe grătar și le coci 4-5 minute pe fiecare parte, până devin aurii și fragede.
Încingi separat o tigaie cu o lingură de ulei, pui usturoiul feliat subțire și adaugi spanacul. Sotezi 2-3 minute până se înmoaie, apoi condimentezi cu sare și piper.
Tai ardeiul iute rondele subțiri. Servești fileurile de doradă peste spanacul sote, presari rondele de ardei iute și stropești cu zeamă de lămâie.