File de hering în sos de muștar
Fileul de hering în sos de muștar este o rețetă delicioasă și savuroasă, se poate servi ca aperitiv sau fel principal.
Ingrediente
400 g file de hering marinat
3 linguri muștar
1 lingură muștar cu boabe întregi
2 linguri miere
3 linguri smântână
2 linguri suc de lămâie
4 linguri ulei
sare
piper
1 legătură mărar proaspăt
1 ceapă mică, tăiată fin
Mod de preparare
Amesteci muștarul cu boabele întregi de muștar, smântâna, mierea și sucul de lămâie. Adaugi, treptat, uleiul, amestecând continuu până când sosul devine cremos. Pui mărarul tocat, ceapa feliată subțire și asezonezi cu sare și piper după gust.
Pui fileurile de hering într-un vas și torni sosul deasupra, asigurându-te că sunt bine acoperite. Acoperi vasul și lași la frigider cel puțin 2 ore, de preferat peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Servești fileurile de hering decorate cu mărar proaspăt, alături de pâine prăjită.