File de peşte în sos de tomate
Peştele este o parte importantă dintr-o dietă sănătoasă, având un conţinut bogat în proteine şi scăzut în grăsimi saturate. Încearcă o reţetă gustoasă de file de peşte în sos de tomate, care nu necesită prea mult timp pierdut în bucătărie.
De ce ai nevoie pentru a pregăti file de peşte în sos de tomate
8 g unt
2 căţei de usturoi
1 lingură de vin
zeama de la ½ lămâie
115 g pastă de tomate
2-3 bucăţi file de peşte
capere, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti file de peşte în sos de tomate
Topeşti untul într-o tigaie. Adaugi usturoiul mărunţit şi îl căleşti aproximativ 1 minut. Torni vinul şi zeama de lămâie şi mai laşi câteva secunde, apoi continui cu sosul de tomate şi la final bucăţile de peşte pe deasupra. Condimenetezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi şi găteşti timp de 4-5 minute, la foc mediu. Întorci pe partea cealaltă pentru încă 1 minut, sau până când peştele este gata. Serveşti cu capere pe deasupra.
Sursa http://www.skinnytaste.com