Floare de Paşte
Pare complicat de făcut, însă adevărul este că lucrurile nu stau chiar aşa. Iar rezultatul final este un deliciu bun de să te lingi pe degete.
De ce ai nevoie pentru Floare de Paşte
Pentru aluat ● 300 g făină ● ulei, pentru uns● 120 ml lapte ● 80 g unt ● 80 g zahăr ● 8 g drojdie ● 1 gălbenuş ● 1 praf de sare Pentru umplutură ● 50 g unt topit ● 2 linguriţe scorţişoară ● 100 g zahăr ● 200 g nuci măcinate
Cum se prepară Floarea de Paşte
Dizolvi drojdia în laptele călduţ. Adaugi zahărul şilaşi amestecul, la loc cald,20-25 de minute. Topeşti untul, îl laşi să se răcorească şi-l amesteci cu gălbenuşul. Adaugi făina cernută, sarea şi răstorni drojdia combinată cu laptele. Frămânţi aluatul, îl pui într-un bol adânc uns cu ulei, îl acoperi cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald aproximativ 2 ore.
Întinzi aluatul într-o foaie de un centimetru, o ungicu untul topit, apoi presari scorţişoara, zahărul şi nucile măcinate. Rulezi foaia şi o tai bucăţi de 2 centimetri. Aranjezi rulourile, sub formă de floare, într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 200°C, 20-25 de minute.