Focaccia cu măsline

20 februarie 2025   Gătește sănătos

Focaccia cu măsline este un preparatdelicios, cu un aluat moale la interior și o crustă crocantă la exterior, perfect pentru a fi savurat ca aperitiv sau alături de diverse preparate.

Ingrediente

500 g făină

20 g drojdie proaspătă

250 ml apă călduță

1/2 linguriță zahăr

sare, după gust

2 linguri ulei de măsline

150 g măsline verzi, fără sâmburi

1/2 linguriță rozmarin uscat

ulei de măsline, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci drojdia proaspătă, zdrobită, cu apa și cu zahărul, și o lași deoparte.

Separat, combini făina cu sarea, torni amestecul cu drojdie și începi să frămânți aluatul. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic și pufos pe care îl lași să dospească o oră.

Presari puțină făină pe un blat și mai frămânți puțin aluatul, apoi, cu mâna, îi dai o formă rotundă sau ovală și-l așezi într-o tavă tapetată, în care îl mai lași 15 minute la crescut. Pui din loc în loc măsline, presari rozmarin și mai stropești cu puțin ulei de măsline. Dai tava la cuptorul încins în prealabil și o ții până ce focaccia devine aurie și crocantă.


Mai multe