FOTO Brioşe cu mascarpone şi cafea
Mascarpone este o brânză italiană care foarte populară în împrejurimile oraşului Milano. Această cremă fină se înrudeşte ca gust şi consistenţă cu untul, numai că diferă procesul de preparare. Pentru a obţine mascarpone, laptele este lăsat la prins 24 de ore, apoi se strânge smântâna formată deasupra şi se fierbe cu o substanţă acidifiantă. Compoziţia obţinută se lasă la scurs şi aşa se obţine delicioasa cremă mascarpone, cu care poţi prepara şi aceste brioşe cu mascarpone şi cafea.
Brioşe cu mascarpone şi cafea - Ingrediente
1 lingură cafea măcinată 50 g pulbere cappuccino 100 ml apă 2 ouă 100 g zahăr 150 g mascarpone 200 g făină 1 praf de copt 1 lingură de cacao 50 ml ulei
150 ml frişcă lichidă
1 pachet zahăr vanilat
150 g mascarpone
12 boabe de cafea din ciocolată
Brioşe cu mascarpone şi cafea - Mod de preparare
Se toarnă apa fiartă peste cafea şi cappuccino, se amestecă şi se lasă să se decanteze şi să se răcească. Ouăle se bat spumă cu zahărul şi se adaugă 150 g de mascarpone.
Se adaugă amestecul de cafea şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. În cele din urmă se adaugă uleiul şi se omogenizează totul.
Se ung şi se tapetează cu pesmet cupele de brioşă de la o formă de copt şi se umplu cu aluat. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute.
Se bate frişca cu zahărul vanilat şi se încorporează uşor 150 g de mascarpone, după care se pune într-un poş.
Se taie un capac orizontal la fiecare brioşă, se pune cremă cu frişcă şi se aşază deasupra capacul. Se decorează partea de sus a fiecărei brioşe cu cremă şi cu boabele de cafea din ciocolată.