FOTO Vinete pe grătar

15 iulie 2014   Gătește sănătos

În Grecia, vinetele se fac de obicei pe grătar cu puţin ulei de măsline, lămâie şi oregano. Reţeta propusă de noi este un pic altfel. Am folosit o limetă şi seminţe de susan.

Pentru 2 porţii Dificultate mică

Ingrediente

1 vânătă

zeama de la 1-2 limete

1 lingură ulei susan

1-2 căţei usturoi

1/2 linguriţă ghimbir răzuit sau pulbere

1/2 linguriţă sare

piper

1 1/2 linguriţă sos soia

2 linguriţe miere

fulgi chili

Mod de preparare

Feliază vânăta pe lungime. Ar trebui să tai feliile de aceeaşi grosime pentru a se coace în mod uniform.

Într-un vas mic, amesteci zeama de limetă, usturoiul pisat, praful sau ghimbirul răzuit, sarea, piperul, uleiul de susan şi sosul de soia.

Unge cu dressingul format cu o perie feliile de vânătă, pe ambele părţi. Pune-le pe grătar.

Pui capac grătarului şi laşi pe foc timp de 4-5 minute pe o parte, apoi ungi iar şi le întorci pe partea cealalaltă. Dai la o parte de pe grăta şi le pui deoparte acoperite. Adaugi mierea şi fulgii de chili în restul de dressing şi ungi iar feliile de vânătă.

sursa: http://reclaimingyesterday.com

Mai multe