Frigărui cu ficat și ardei gras
23 septembrie 2024
Gătește sănătos
Iată o rețetă savuroasă de frigărui cu ficat și ardei gras.
Ingrediente
500 g ficat de pui sau de vițel
2 ardei grași, roșii
50 ml ulei de măsline
sare
piper
oregano uscat
1 lămâie
bețe pentru frigărui
Mod de preparare
Speli bine ficatul de pui și îl tai bucăți potrivite pentru frigărui. Speli și ardeii grași, îi cureți de semințe și îi tai bucăți.
Amesteci ficatul cu uleiul de măsline, sare, piper și oregano și lași la marinat 30 de minute, în frigider.
Pe bețele de frigărui, alternezi bucățile de ficat cu ardei, repetând până când umpli bețele.
Preîncălzești cuptorul și coci frigăruile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 15-20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului de gătire. Le servești calde, stropite cu suc proaspăt de lămâie.