Frigărui de pui cu ardei
Bune şi pentru dietă, şi atât de gustoase, frigăruile de pui cu ardei sunt bune oricând.
Ingrediente
4 bucăţi piept de pui, fără oase şi piele 1-2 arde graşi, tăiaţi bucăţele 2 linguri coriandru proaspăt tocat
Pentru marinat
zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri ulei
2 căţei de usturoi, tocaţi
½ linguriţă sare
piper, după gust
1 linguriţă miere sau zahăr brun
fulgi de ardei iute, după gust
Mod de preparare – Frigărui de pui cu ardei
Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru marinată. Tai carnea cubuleţe şi o aşezi într-o pungă resigilabilă sau într-un vas şi o amestecu cu toate condimentele. Închizi punga sau acoperi vasul şi dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Încălzeşti grătarul sau o tigaie grill. Înmoi beţele pentru frigărui în apă timp de 1 minut, apoi le umpli alternativ cu bucăţile de pui şi ardeiul gras. Le rumeneşti în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Torni treptat peste ele restul de marinată, în timp ce se pătrund. Serveşti cu coriandru.
Sursa http://www.eatwell101.com