Friptură de pui africană
8 martie 2016
Gătește sănătos
Este uşor picantă, aşa că-ţi va pune sângele în mişcare. Aşadar, friptura de pui africană este preferata celor care care adaugă piper şi ardei iute în mâncare.
De ce ai nevoie pentru friptură de pui africană
5 roşii
2 cepe
1 ardei
4 linguri ulei
50 g busuioc proaspăt
200 g suc de roşii
2 căţei de usturoi
1 ardei iute, fără sâmburi
4 ciocănele de pui
1 linguriţă paprika
sare
Cum se prepară friptură de pui africană
Toci roşiile descojite, ceapa, ardeiul şi usturoiul. Le stropeşti cu ulei şi presari sare după gust, după care le rumeneşti la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Blendezi legumele rumenite cu sucul de roşii, busuiocul, paprika şi ardeiul uite. Asezonezi ciocănelele de pui cu sare, le pui în sosul obţinut şi le dai la cuptor pentru aproximativ o oră. Serveşti cu garnitură de orez.