Friptură de pui africană

8 martie 2016   Gătește sănătos

Este uşor picantă, aşa că-ţi va pune sângele în mişcare. Aşadar, friptura de pui africană este preferata celor care care adaugă piper şi ardei iute în mâncare.

De ce ai nevoie pentru friptură de pui africană

5 roşii

2 cepe

1 ardei

4 linguri ulei

50 g busuioc proaspăt

200 g suc de roşii

2 căţei de usturoi

1 ardei iute, fără sâmburi

4 ciocănele de pui

1 linguriţă paprika

sare

Cum se prepară friptură de pui africană

Toci roşiile descojite, ceapa, ardeiul şi usturoiul. Le stropeşti cu ulei şi presari sare după gust, după care le rumeneşti la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Blendezi legumele rumenite cu sucul de roşii, busuiocul, paprika şi ardeiul uite. Asezonezi ciocănelele de pui cu sare, le pui în sosul obţinut şi le dai la cuptor pentru aproximativ o oră. Serveşti cu garnitură de orez.

Mai multe