Fursecuri cu cacao şi migdale

5 ianuarie 2015   Gătește sănătos

Gustoase şi foarte uşor de preparat, fursecurile cu cacao şi migdale sunt acel dulce care poate fi oricând pe masă pregătit pentru oricine pofteşte.

Ingrediente

250 g făină 150 g unt 150 g zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 gălbenuş 100 g alune mărunţite 50 ciocolată neagră 50 g cacao 50 g zahăr pudră pentru ornat

Mixezi untul, ţinut la temperatura camerei, cu zahărul până devine o spumă. Ulterior, adaugi gălbenuşul şi continui să mixezi. Încorporezi făina cu cacaua, praful de copt şi alunele.

Le adaugi la compoziţia de unt şi amesteci cu o spatulă. Aluatul obţinut îl dai la frigider 3 ore. Ulterior, formezi biluţe pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor aproximativ 15 minute. Când se răcesc, le ornezi cu zahăr pudră.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe