Fursecuri cu stafide şi alune
Dacă nu îţi plac deserturile foarte dulci, poţi renunţa la zahăr, deoarece stafidele sunt îndeajuns. Aşadar, iată cum poţi prepara fursecuri crocante cu stafide şi alune!
De ce ai nevoie pentru fursecuri cu stafide şi alune
400 g stafide
apă fierbinte
400 g făină
1 linguriţă praf de copt
200 g zahăr
200 g unt
esenţă de vanilie
3 ouă
400 g alune
Cum se prepară fursecuri cu stafide şi alune
Pui fursecurile într-un vas şi torni apă fierbinte cât să le acoperi. După un minut le scurgi. Amesteci praful de copt cu făina şi baţi separat untul cu zahărul, până capătă o consistenţă spumoasă. Adaugi în unt esenţa de vanilie, după gust, un ou şi o treime din cantitatea de făină. Repeţi cu ouăle rămase şi restul de făină până se omogenizează ingredientele. Dai aluatul la frigider pentru o oră.
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt în tavă. Sfărâmi alunele în robotul de bucătărie, dar ai grijă să nu se transforme în pastă. Pui alunele sub formă de grămăjoare în tavă, din loc în loc. Deasupra alunelor aşezi biluţe de aluat pentru fursecuri. Din această cantitate, ies trei tăvi de fursecuri, aşadar ţine aluatul la frigider până le prepari pe toate. Dai tava la cuptor, până se rumenesc fursecurile.