Fursecuri din ovăz
Aceste prăjiturele sunt ideale pentru persoanele care sunt la dietă sau care nu pot consuma alimente ce conţin gluten.
Ai nevoie de
2 căni fulgi de ovăz
1 cană făină de migdale ( o obţii prin măcinarea migdalelor)
8 linguri de unt la temperatura camerei
½ cană cană zahăr brun
½ lingură praf de copt
½ lingură bicarbonat de sodiu
2 ouă
¼ cană suc de mere
½ lingură scorţişoară
1 lingură esenţă de vanilie
sare
1/3 cană fulgi de ciocolată
1/3 cană stafide
Amestecă untul cu zahărul până ce se topeşte. Adaugă ouăle şi esenţa de vanilie. În alt vas combină fulgii de ovăz, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara şi untul. Amestecă foarte bine şi pune sucul de mere. La sfârşit încorporează fulgii de ciocolată şi stafidele. Aşază într-o tavă hârtie de copt. Fă biluţe din aluat, pe care le aplatizezi uşor. Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Sursa foto http://lexiscleankitchen.com