Fursecuri glazurate
De pe platoul festiv de sărbători nu poate lipsi cozonacul şi fursecurile tematice pentru Crăciun. Dacă nu ştii reţeta potrivită, noi îţi recomandăm aceste fursecuri flazurate.
De ce ai nevoie pentru fursecuri glazurate
Pentru fursecuri
200 g unt
200 g zahăr pudră
1 ou
1 lingură esenţă de migdale
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
500 g făină
Pentru glazură
colorant alimentar albastru
800 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
apă
Cum se prepară fursecuri glazurate
Mixezi untul cu zahărul, până devine cremos. Încorporezi încet zahărul pudră, oul şi esenţa de migdale şi de vanilie. La final pui un praf de sare şi făina cernută. Formezi o bilă din aluat, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece o oră. Întinzi o foaie nu foarte subţire şi decupezi fursecurile. Le aşezi în tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le laşi la răcorit.
Pentru glazură, mixezi zahărul pudră cu zeama de lămâie şi apă cât să să obţii o pastă. Dai deoparte un sfert din glazură, iar în cealaltă pui colorant alimentar până ajungi la culoarea dorită. Ungi fursecurile cu glazura bleu, după care decorezi cu cea albă.
Sursa foto http://www.cakeandallie.com/