Fusili cu legume

10 februarie 2016   Gătește sănătos

O porţie de fusili cu legume este cina potrivită din această seară.

Ingrediente (2 porţii)

300 g paste fusilli colorate 2 fire de praz (partea albă) 1 ceapă roşie 1 foaie varză roşie 3 linguri porumb din conservă ½ ardei gras galben 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 50 g măsline maronii cimbru oregano salvie pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Tai prazul şi ceapa roşie rondele subţiri, le căleşti în uleiul bine încins cu două linguri de apă, apoi adaugi ardeiul tăiat fâşii şi continui călirea până se înmoaie puţin. Ardeiul trebuie să rămână ferm.

Separat, fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi şi le amesteci cu sosul de ceapă şi ardei. Adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi, măslinele feliate, porumbul, varza tăiată fâşii subţiri, condimentele aromate, sare şi piper, după gust. Amesteci toate ingredientele şi le serveşti calde sau reci.

Mai multe