Găluşte de cartofi cu ciuperci
Ne plac găluştele. Fie ele sărate ori dulci. Astăzi avem pentru voi o reţetă cu găluşte de cartofi cu ciuperci, o reţetă de aperitiv sau mâncare lângă care poţi pune o salată de varză ori de ardei copţi.
Găluşte de cartofi cu ciuperci - Ingrediente (4 porţii)
Pentru găluşti 500 g cartofi 150 g griş 150 g făină sare piper
250 g ciuperci
2 cepe
4 linguri ulei
1 ardei gras roşu
Găluşte de cartofi cu ciuperci - Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă până se înmoaie. Îi laşi la răcit. Tai ardeiul cubuleţe şi ciupercile bucăţele. O ceapă tăiată julien o pui la călit 5 minute în uleiul încins. Adaugi ciupercile şi ardeiul şi laşi 5-10 minute. Potriveşti de sare şi piper.
Cureţi cartofii de coajă şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Îi amesteci cu făina şi grişul până obţii o pastă omogenă. Întinzi din aluat şi umpli cu compoziţia. Acoperi apoi până se formează găluşca. Le pui la fiert şi le laşi 20-25 de minute până se ridică la suprafaţă. Ai grijă să nu clocotească apa pentru a nu se sparge.
Separat, pui la rumenit restul de ceapă, pe care o aşezi peste fiecare găluşcă.