Gândăcel gustos
Ingrediente: 2 chifle, 150 g brânză de vaci, 50 g unt, 2-3 linguri smântână, sare, 1 ceapă, câteva fire de mărar, 2 castraveţi, 10 de ridichi Număr porţii: 2 Timp de preparare: 15 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Tai castraveţii şi ridichile în rondele foarte subţiri, păstrând capetele de la ridichi, toci mărarul şi ceapa mărunt. Freci brânza de vaci cu untul, smântâna şi puţină sare, până obţii o cremă omogenă. Adaugi ceapa şi mărarul şi amesteci bine. Tai chiflele pe jumătate şi pui pe ele pastă de brânză, nivelând-o cu cuţitul.
Aranjezi deasupra feliile de castraveţi şi pe cele de ridichi sub formă de solzi de peşte. Înfigi pe mijlocul feliei câteva feliuţe de castravete şi pui pe mijloc 2 fire de ceapă verde, ca să formezi antenele gândăcelului.
În capetele rămase de la ridichi înfigi câte o jumătate de scobitoare şi apoi le fixezi, câte două pe marginea jumătăţilor de chifle (ai grijă să atragi atenţia copiilor, să nu muşte din scobitori), realizând asfel ochii. Pui puţină sare foarte fină peste ridichi. Aranjezi sendvişurile pe un platou şi serveşti.