Garnitură de morcovi înăbuşiţi cu unt
8 ianuarie 2020
Gătește sănătos
Nu ştii ce garnitură să mai adaugi la felul tău principal? Uite de cartofi prăjiţi, natur sau piure şi încearcă această reţetă delicioasă de morcovi înăbuşiţi cu unt, care se prepară rapid o poţi savura alături de friptură de pui, de porc şi chiar de peşte.
Ingrediente Garnitură de morcovi înăbuşiţi cu unt
- 5 morcovi
- 2 cartofi
- jumătate de lămâie
- 100 g unt
- căţei de usturoi
- busuioc proaspăt
- sare
Mod de preparare Garnitură de morcovi înăbuşiţi cu unt
Curăţă legumele şi taie-le rondele, respectiv cartofii cuburi. Într-o tigaie, pune puţin ulei şi căleşte-le. Adaugă apoi căţeii de usturoi uşor striviţi, frunzele de busuioc şi asezonează totul cu sare după gust.
Amestecă totul pentru ca aromele să se întrepătrundă şi adaugă sucul de lămâie şi puţină apă. Mai lasă la înăbuşit câteva minute până când sunt gata.
Se serveşte garnitura alături de preparatul preferat.
Poftă bună!