Gem de morcovi
5 decembrie 2024
Gătește sănătos
Gemul de morcovi este o alternativă delicioasă și ușor surprinzătoare la gemurile tradiționale din fructe. Morcovii, datorită conținutului lor de zahăr natural, devin un ingredient perfect pentru a obține un gem dulce, dar cu o notă ușor diferită.
Ingrediente
1 kg morcovi rași
1 lămâie
800 g zahăr
3 linguri ghimbir ras
Mod de preparare
Speli lămâia, îi razi coaja și o storci. Răstorni morcovii într-un vas, adaugi zahărul, coaja și zeama de lămâie și torni apă atât cât să fie acoperite ingredientele.
Lași la fiert, aproximativ o oră, cât să se lege siropul, apoi adaugi ghimbirul. Mai fierbi gemul câteva minute și oprești focul.
Pui gemul în borcane sterilizate, le închizi ermetic și le așezi cu fundul în sus până când se răcesc.