Ghiveci de legume
Pentru aceste ghiveci de legume, pentru a-i imprima o aromă apetisantă, ai nevoie şi de 2-3 frunze de dafin. Cu ele poţi aroma mâncăruri din carne de vită (gulaş, tocăniţe), preparatele cu vânat, marinatele de peşte, dar şi cartofii la cuptor sau mâncărurile de fasole.
Ingrediente (4 porţii)
3 cepe 2 morcovi potriviţi 2 ardei graşi galbeni 1 cutie roşii conservate 1 lingură pastă de tomate 4 ciuperci potrivite 1 dovlecel 2 cartofi 3 linguri ulei sare piper busuioc uscat 1 foaie de dafin 2-3 frunze salată verde pătrunjel verde
Cum se prepară
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se pune la călit. Se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi ardeii tocaţi cubuleţe. Se pune puţină apă şi se lasă câteva minute. Între timp, ciupercile se spală foarte bine şi se taie felii. Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe, iar dovlecelul felii.
Se adaugă în cratiţă ciupercile şi cartofii, se acoperă cu apă şi se fierbe circa 20 de minute. Se pun roşiile tăiate cubuleţe, pasta de tomate, dovlecelul, foaia de dafin şi se condimentează cu sare, piper şi busuioc, după gust. Se mai lasă 10 minute, se opreşte focul, se adaugă salata verde tăiată fâşii şi se decorează cu pătrunjel verde.