Gogoşele «ninse»

4 noiembrie 2013   Gătește sănătos

Să ne amintim de minunata bucătărie a bunicii! Va invitam la aceasta minunata reteta de gogosele "ninse".

 Ingrediente:

2 linguri zahăr ½ linguriţă praf de copt 1 sfert de lingură bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 1 sfert de linguriţă de scorţişoară 100 g unt topit 1 lingură esenţă de vanilie 1 ou 2 mere mari descojite şi date prin răzătoare făină cât cuprinde Mod de preparare:

Amesteci untul cu oul bătut, adaugi zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorţişoara, esenţa de vanilie şi merele nestoarse. Presari făina în ploaie până capătă consistenţa unui aluat de clătite puţin mai gros. Încingi o tigaie neaderentă şi o ungi cu o lingură de unt. Iei aluatul cu ajutorul unui polonic şi torni în tigaie. Laşi gogoselele la copt până când devine uşor maronie pe margine, după care întorci pe partea cealaltă.

Serveşti aceste gogosele pudrate cu zahăr şi cu un praf de scorţişoară.

Gogosi cu branza

Gogosi cu branza

Gogosi africane

Gogosi africane

Gogosi dulci din orez

Gogosi dulci din orez

Dificultate mică

10 porţii

Timp de preparare: 1h

Mai multe