Hering marinat
Pentru cei cărora le place peştele avem o reţetă delicioasă de hering marinat. Aceast preparat fi aperitivul perfect, dar şi cina ideală.
Ingrediente pentru hering marinat
1 kg hering congelat sau proaspăt
1 l apă
200 ml oțet
100 ml ulei
2 lingurițe zahăr
2 lingurițe sare
2 cepe albe
foi de dafin
piper
coriandru
muștar boabe
castraveți murați
ceapă albă sau roșie, pentru ornat
Cum prepari heringul marinat
Cureți peștele, îi îndepărtezi capul și coada, îl speli foarte bine în apă rece și-l tai fâșii sau rondele.
Separat, pui apa la fiert cu oțetul, uleiul, sarea, zahărul, ceapa, foile de dafin și condimentele. Lași să fiarbă 5 minute.
Într-un vas, așezi bucățile de pește peste care torni lichidul fierbinte. Acoperi vasul, lași la răcit, după care îl dai la frigider 12 ore. Se servește asezonat cu ceapă roșie și boabe de coriandru și cu castraveți murați.