Humus din sfeclă roșie
Reţeta de hummus din sfeclă roșie va fi perfectă pentru tine şi cei dragi.
Ingrediente
1 sfeclă roșie mare, fiartă și descojită
1 cană năut din conservă, scurs și clătit
2 linguri pastă de susan (tahini)
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1/2 lămâie
1 lingură semințe de floarea-soarelui
sare și piper
semințe de susan negru
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Într-un robot de bucătărie, adaugi năutul, pasta de susan, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, zeama de lămâie, semințele de floarea-soarelui, sfecla roșie tăiată cubulețe, sarea și piperul și mixezi până obții o pastă omogenă. Dacă humusul este prea gros, poți adăuga apă sau lichid din conserva de năut, treptat, câteva linguri, pentru a-l subția până la consistența dorită.
Lași la răcit în frigider și poți servi pe pâine prăjită. Poți decora cu semințe de susan negru și pătrunjel.