Îngheţată cu fructe de pădure
Desertul anotimpului cald: îngheţata cu diverse arome şi fructe!
Ce ai nevoie
Pentru îngheţată 250 g zmeură 250 g afine 150 g zahăr 250 ml frişcă
250 ml lapte
1/2 pachet praf budincă de vanilie
50 g zahăr
50 ml lichior de ouă
150 g unt
50 ml frişcă
100 g afine şi zmeură
Mod de preparare
Se spală afinele şi zmeura uşor şi se pun la scurs. Se mixează, separat, până devin piure, se pun câte 75 g de zahăr în fiecare piure de fructe şi se amestecă până se topeşte. Se bate frişca tare, se împarte în două şi se amestecă cu piureurile de fructe. Se aşază în caserole de plastic şi se dă la congelator pentru cel puţin patru ore, amestecându-se din oră în oră.
Pentru cremă, se toarnă laptele cu zahărul într-o cratiţă şi se amestecă cu praful de budincă. Se aşază pe foc şi se fierbe până se îngroaşă, amestecându-se constant. Se lasă să se răcească, se adaugă untul moale, lichiorul, se omogenizează şi se dă la rece pentru 30 de minute.
Desertul se montează astfel: se împarte crema în pahare reci şi se adaugă câte o porţie din fiecare tip de îngheţată. Se decorează cu frişcă, cu afine şi cu zmeură. Se serveşte imediat.