Îngheţată cu fructe de pădure

24 iulie 2015   Gătește sănătos

Desertul anotimpului cald: îngheţata cu diverse arome şi fructe!

Ce ai nevoie

Pentru îngheţată 250 g zmeură 250 g afine 150 g zahăr 250 ml frişcă

250 ml lapte

1/2 pachet praf budincă de vanilie

50 g zahăr

50 ml lichior de ouă

150 g unt

50 ml frişcă

100 g afine şi zmeură

Mod de preparare

Se spală afinele şi zmeura uşor şi se pun la scurs. Se mixează, separat, până devin piure, se pun câte 75 g de zahăr în fiecare piure de fructe şi se amestecă până se topeşte. Se bate frişca tare, se împarte în două şi se amestecă cu piureurile de fructe. Se aşază în caserole de plastic şi se dă la congelator pentru cel puţin patru ore, amestecându-se din oră în oră.

Pentru cremă, se toarnă laptele cu zahărul într-o cratiţă şi se amestecă cu praful de budincă. Se aşază pe foc şi se fierbe până se îngroaşă, ameste­cându-se constant. Se lasă să se răcească, se adaugă untul moale, lichiorul, se omogenizează şi se dă la rece pentru 30 de minute.

Desertul se montează astfel: se împarte crema în pahare reci şi se adaugă câte o porţie din fiecare tip de îngheţată. Se decorează cu frişcă, cu afine şi cu zmeură. Se serveşte imediat.

Mai multe