Îngheţată cu fructe de pădure şi mentă
Zilele călduroase ne-au luat un pic prin surprindere, dar noi le putem întâmpina cu o delicioasă reţetă de îngheţată cu fructe de pădure şi mentă.
Îngheţată cu fructe de pădure şi mentă - Ingrediente (5 porţii)
5 vafe pentru îngheţată 20 g mentă 250 ml lapte 150 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 150 g mix fructe de pădure 5 gălbenuşuri
Pentru decor
frunze de mentă
350 g mix fructe de pădure
ornamente din napolitană
Îngheţată cu fructe de pădure şi mentă - Cum se prepară
Speli fructele de pădure şi le laşi la scurs. Amesteci laptele cu zahărul, menta şi jumătate din frişca lichidă şi pui la bain-marie până se înfierbântă (fără să fiarbă). Iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 30 de minute. Scoţi frunzele de mentă şi le presezi în strecurătoare.
Baţi restul de frişcă şi gălbenuşurile bine. Pui din nou amestecul de lapte la bain-marie şi, când s-a încălzit, îl torni treptat peste gălbenuşuri. Fierbi compoziţia, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi să se răcească şi încorporezi frişca amestecând uşor.
Torni totul într-o caserolă din plastic şi o pui la congelator pentru minimum 6 ore. O serveşti în vafe de îngheţată, decorată cu fructe de pădure, ornamente de napolitană şi cu frunze de mentă.