Îngheţată cu miere şi piersici
24 iunie 2015
Gătește sănătos
Piersicile dulci şi zemoase pot fi combinate cu iaurt pentru o obţine o trataţie numai bună pentru zilele caniculare, îngheţată cu miere şi piersici.
De ce ai nevoie pentru îngheţată cu miere şi piersici
250 ml iaurt
50 ml smântână
1 piersică
3-4 linguri miere
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru sirop
2 piersici descojite
1 lingură unt
1 lingură miere
1 praf scorţişoară
Cum se prepară îngheţata de miere şi piersici
Topeşti untul şi sotezi 2 minute piersicile descojite şi tocate. Adaugi mierea şi scorţişoara şi mai laşi pe foc 1 minut. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Într-un blender amesteci iaurtul, smântâna, piersica tocată, esenţa de vanilie şi mierea. După ce s-au omogenizat, dai îngheţata la congelator pentru câteva ore. Serveşti alături de sos.
Sursa foto http://reciperunner.com