Îngheţată de cafea

13 iulie 2016   Gătește sănătos

Din doar trei ingrediente poţi prepara această răcoritoare îngheţată de cafea.

De ce ai nevoie pentru îngheţată de cafea

200 ml cafea proaspătă

600 ml apă

200 ml lapte condensat

Cum se prepară îngheţată de cafea

Combini cafeaua cu apa, pui totul într-o sticlă, pe care o înfiletezi şi o dai la rece pentru o zi. Strecori până ce nu mai rămâne zaţ şi combini cafeaua cu laptele condensat. Pui în forme de îngheţată sau de brioşe. În acest caz, acoperi cu hârtie de copt sau folie din aluminiu şi înfigi beţişoarele. Le dai la congelator peste noapte. A doua zi, pui tava în apă fierbinte pentru câteva secunde, pentru a scoate mai uşor îngheţata din forme.

Sursa foto http://coleycooks.com

http://coleycooks.com

Mai multe