Ketchup de casă
27 august 2015
Gătește sănătos
Este delicios cu pizza, cartofi prăjiţi sau orice altceva preferi să mănânci cu ketchup. Află cum îl poţi prepara în casă şi astfel să scapi de aditivii alimentari.
Cum se prepară ketchup de casă
1 ceapă medie
1 lingură ulei de măsline
1 căţel de usturoi
500 ml suc de roşii
350 ml oţet
200 ml apă
150 g zahăr brun
1-2 linguri sare
½ lingură pudră de ardei iute
Cum se prepară ketchup de casă
Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Adaugi usturoiul pisat şi mai ţii puţin pe foc. Torni socul de roşii, apa şi oţetul şi când începe să fiarbă pui zahărul, sarea şi pudra de ardei iute. Lasă să fiarbă până se îngroaşă, amestecând constant. Pune-l în blender pentru a fi cât mai subţire, după care îl poţi turna fierbinte în sticle sterilizate.
Sursa foto http://www.sprinklesandsprouts.com.au