Lasagna de post cu ciuperci
A doua zi de post vine cu această propunere surpiză pentru voi: lasagna de post cu ciuperci.
Ingrediente pentru lasagna de post cu ciuperci
1 pachet foi lasagna fără ou 500 g ciuperci 2 cepe 1 căţel usturoi 3 ardei graşi 300 g boabe porumb 400 ml suc de roşii 1/2 pahar vin alb sec 200 g caşcaval vegetal răzuit sare piper busuioc ulei
Mod de preparare pentru lasagna de post cu ciuperci
Rumeneşti în ulei încins cepele tăiate mărunt şi usturoiul pisat. Adaugi ardeii graşi tocaţi, apoi, după câteva minute, pui ciupercile tăiate felii, sucul de roşii, porumbul,
sare, piper, după gust, şi torni vinul. Laşi la foc mic 30 de minute, dai deoparte şi presari busuiocul. Amesteci. Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le aşezi într-un vas termorezistent tapetat, pui un strat de foi (fără să se suprapună), unul de legume, unul de foi şi continui până termini ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie de legume, peste care presari caşcavalul vegetal răzuit. Dai vasul la copt în cuptorul bine încins, aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte bine lasagna de post cu ciuperci.