Lasagna vegetariană

9 octombrie 2025   Gătește sănătos

O alegere perfectă pentru zile mai ușoare sau pentru cei care preferă un meniu fără proteine animale!

Ingrediente

250 g foi de lasagna

400 g tofu ferm

1 ceapă medie

300 g ciuperci champignon

2 căței de usturoi

sare

500 ml sos de roșii pasate

2 linguri ulei de măsline

150 g brânză vegetală rasă

1 linguriță oregano uscat

frunze de busuioc proaspăt, pentru servire

piper

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie mare și călești ceapa și usturoiul tocate fin 2-3 minute. Adaugi ciupercile tocate și gătești până se evaporă lichidul, aproximativ 8 minute. Încorporezi tofu bine scurs și sfărâmat și condimentezi cu sare, piper și oregano. Lași pe foc 3-4 minute. Torni sosul de roșii peste amestec și fierbi 5-7 minute, până ce sosul se leagă ușor.

Preîncălzești cuptorul și montezi lasagna într-un vas termorezistent: un strat subțire de sos, foi de lasagna, sos cu tofu și ciuperci. Repeți straturile de 3-4 ori, terminând cu sos.

Presari brânză vegetală rasă, coci 30-35 de minute, până se rumenește ușor la suprafață.

Lași să se odihnească 10 minute, apoi presari busuioc proaspăt înainte de servire.

Mai multe