Legume gratinate Provensale
Este timpul să încercăm o reţetă tradiţională franţuzească.
Ingrediente:
400 de grame de dovlecei mici O legătură de busuioc Ulei de măsline 3 roşii Un ardei gras roşu Un ardei gras galben Brânză de capră(opţional) Sare şi piper
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se taie felii şi se pun într-un castron împreună cu sare, piper,roşii şi busuioc tocat. Se pun la fiert 2 linguri de ulei de măsline şi un pahar de apă într-o tigaie, apoi se adaugă dovleceii şi roşiile şi se sotează la foc mic 5 minute. Feliile de dovlecei se întorc din când în când. Apa se va evapora, iar dovlecelul trebuie să rămână puţin crocant. Se ia tigaia de pe foc şi se pun dovleceii şi roşiile deoparte.
Se spală şi se usucă ardeii, apoi se coc pe aragaz, până când pieliţa face băşici. Se curăţă pieliţa, apoi ardeii se taie în două, se înlătură seminţele şi nervurile, apoi se taie fâşii, care se pun într-un castron, se stropesc cu ulei de măsline, se sărează şi se piperează.Se adaugă feliile de dovlecei, roşiile şi încă puţin busuioc. Se amestecă din nou şi se serveşte imediat. Se mai pot pune şi câteva măsline negre(fără sâmbure şi mărunţite).
Foto gatimimpreuna.blogspot.ro