Lichior de coacăze
12 septembrie 2014
Gătește sănătos
De ce să cumperi băuturi din comerţ, când le poţi prepara în casă, rapid şi fără dureri de cap? Iar pentru asta nu-ţi trebuie decât o mână de fructe, un pic de tărie şi ...poftă de ciocnit!
Ingrediente
1 kg coacăze 1 kg zahăr rachiu de prună
Mod de preparare
Speli coacăzele şi le cureţi de codiţe. Într-un borcan mai mare care se închide ermetic, aşezi coacăzele, pui zahărul şi amesteci.
Laşi două zile amestecul într-un loc întunecos şi răcoros. Torni rachiu de prună cât să acopere fructele şi mai laşi 8-10 zile. Scurgi lichidul format şi îl pui în sticle.
Dacă doreşti, mai poţi turna rachiu şi după ce l-ai scurs pe primul, dar aroma de coacăze se „diluează“.
sursa foto: Stockfood