Lipie cu măsline
Istoria pâinii se împleteşte armonios cu istoria omenirii. Odată cu naşterea lui Iisus, în Bethleem, pâinea “cea de toate zilele” a deveni trup şi suflet.
Ingrediente:
500 g făină 1 vârf de linguriţă de drojdie apă caldă cât cuprinde sare, după gust 1 pumn de măsline foliate ulei, pentru uns tava rozmarin sare grunjoasă pentru décor
Mod de preparare:
Cerni făina şi o laşi la temperature camerei. Desfaci drojdia în puţină apă caldă şi o laşi să crească. Pui făina, începi să frămânţi aluatul, apoi adaugi sarea şi măslinele. Ai grijă să nu fie prea vârtos. Laşi la dospit aproximativ o oră. Tapetezi o tavă rotundă, pui aluatul şi mai laşi puţin la crescut. Formezi mici gropiţe cu degetul în aluat, pui rozmarin şi presari sare grunjoasă. Dai la copt şi ţii până se rumeneşte.
Decorezi cu rozmarin verde şi poţi servi după ce o laşi să se răcească puţin