Mafalda cu zucchini și creveți
Îţi venim în ajutor cu o recomandare sănătoasă şi hrănitoare.
Ingrediente
200 g paste integrale Mafalda
200 g creveți curățați
2 zucchini, tăiați cubulețe
2 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
sare și piper
frunze proaspete de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scurgi și le dai deoparte.
Într-o tigaie mare, încălzești uleiul de măsline la foc mediu, adaugi usturoiul mărunțit și îl călești puțin până își lasă aroma, pui cubulețele de dovlecei în tigaie și le gătești până ce devin moi, dar încă crocante. Acoperi tigaia cu un capac pentru a accelera procesul. Adaugi creveții și-i lași pe foc 3-4 minute sau până când aceștia devin opaci și se gătesc complet.
Pui pastele fierte și le amesteci bine cu ingredientele din tigaie. Torni zeama de lămâie, adaugi sare și piper după gust și lași să se îmbine aromele câteva minute. Decorezi cu frunze proaspete de busuioc.