Maioneză
25 aprilie 2014
Gătește sănătos
Ştii cum să faci maioneză? Dacă nu, acum e momentul să înveţi.
Ingrediente:
2 gălbenuşuri fierte 1 gălbenuş crud 1 praf sare 4 linguriţe muştar 200-250 ml ulei zeama de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pui într-un bol gălbenuşurile fierte date prin răzătoare, după care îl adaugi şi pe cel crud. Freci bine ouăle cu o lingură de lemn, într-o singură direcţie, ca să nu aibă cocoloaşe.
Torni câte puţin ulei în fir subţire, amestecând continuu, apoi mai adaugi câte o linguriţă de muştar şi puţină zeamă de lămâie pentru ca maioneza sa iasă gustoasă. După ce ai încorporat uleiul, muştarul şi zeama de lămâie pentru maioneza de casă, pui şi sare după gust.
Salata de cartofi cu maioneza de casa
Salata de cartofi cu maioneza de casa
FOTO Profimedia