Mămăligă cu tocăniţă de vită

20 aprilie 2017   Gătește sănătos

Mămăliga este un preparat apreciat atât de români cât şi de italieni. Nu lipseşte de lângă tochitură, peşte sau alte preparate din carne. Iată cum poţi face mămăligă cu tocăniţă de vită.

De ce ai nevoie pentru mămăligă cu tocăniţă de vită

Pentru mămăligă

500 ml apă

mălai

apă

50 g telemea

Pentru tocăniţă

2 linguri ulei

500 g carne de vită

1 ceapă

½ ţelină

2 morcovi

3 căţei de usturoi

sare

piper

2 linguri pastă de tomate

4 linguri parmezan

200 ml vin roşu

200 ml lapte

pătrunjel

Cum se prepară mămăliga cu tocăniţă de vită

Sotezi în ulei ceapa tocată cu morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe, adaugi usturoiul pisat şi laşi 10 minute să se înăbuşe legumele. Adaugi carnea de vită tăiată cubuleţe şi amesteci până când carnea îşi schimbă culoare, iar zeama lăsată se evaporă. Pui restul ingredientelor, înafară de parmezan şi pătrunjel, şi laşi tocăniţa să fiarbă la foc mic. Când este aproape gata, adaugi parmezanul, pătrunjelul tocat şi stingi focul.

Între timp, dai în clocota apa pentru mămăligă, adaugi puţină sare şi mălai cât să obţii  consistenţa unei smântâni. Laşi să fiarbă la foc mic, adaugi telemeaua şi omogenizezi, apoi răstorni mămăliga. O serveşti cu tocăniţă de vită.

Sursa http://tasteandsee.com

http://tasteandsee.com

Mai multe